Receptbeskrivning
Blomkålssoppa med rostade mandlar
Ingredienser
för
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 l hönsbuljong (2 tärningar)
1 tsk honung
1 stort blomkålshuvud
1 dl bulgur
1 dl sötmandel
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 l hönsbuljong (2 tärningar)
1 tsk honung
1 stort blomkålshuvud
1 dl bulgur
1 dl sötmandel
2 dl vispgrädde
Beskrivning
Receptmakare: Lotta Lundgren
1.Hacka löken fint och vitlöken finare. Fräs i en klick smör på lite lägre värme lika länge som det tar att ansa blomkålshuvudet och skära ner det i små buketter.
2.Tillsätt buljong, honung och blomkål. Sjud blomkålen mjuk. När uppskattningsvis några minuter återstår, tillsätt bulgurn.
3.Rosta under tiden mandlarna hårt i torr stekpanna. Skalen ska få ordentlig färg.
4.Kör mandlarna till fint mjöl i din matberedare. Fiska upp blomkålen ur buljongen med hålslev och puréa den också.
5.Tillsätt blomkåls- och mandelpurén till soppan och red med grädden. Smaka upp med salt och peppar.
6.Servera med eller utan smörstekta krutonger.
1.Hacka löken fint och vitlöken finare. Fräs i en klick smör på lite lägre värme lika länge som det tar att ansa blomkålshuvudet och skära ner det i små buketter.
2.Tillsätt buljong, honung och blomkål. Sjud blomkålen mjuk. När uppskattningsvis några minuter återstår, tillsätt bulgurn.
3.Rosta under tiden mandlarna hårt i torr stekpanna. Skalen ska få ordentlig färg.
4.Kör mandlarna till fint mjöl i din matberedare. Fiska upp blomkålen ur buljongen med hålslev och puréa den också.
5.Tillsätt blomkåls- och mandelpurén till soppan och red med grädden. Smaka upp med salt och peppar.
6.Servera med eller utan smörstekta krutonger.
Visningar: 271
Inlagt 2012-10-03 14:35:58

