Receptbeskrivning
Sega saffranssnittar
Ingredienser
för
1 saffran (1/2 g)
0.75 dl socker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 g smör rumsvarmt
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.75 dl socker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 g smör rumsvarmt
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Beskrivning
30 kakor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
3. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
4. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
5. Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.
Recept Alice Brax
Foto Katja Kristoferson
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
3. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
4. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
5. Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.
Recept Alice Brax
Foto Katja Kristoferson
Visningar: 263
Inlagt 2012-10-03 18:51:57

