Receptbeskrivning
Crème Ninon
Ingredienser
för
700 g gröna ärtor, frysta
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong
1 st citron, saft
6 msk crème fraiche
riven pepparrot
2 tsk rödbetsspad
2 dl majsmjöl
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl sesamfrön
0.25 dl linfrön
0.25 dl rapsolja
1.25 dl kokande vatten
5 msk färskost
riven pepparrot
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong
1 st citron, saft
6 msk crème fraiche
riven pepparrot
2 tsk rödbetsspad
2 dl majsmjöl
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl sesamfrön
0.25 dl linfrön
0.25 dl rapsolja
1.25 dl kokande vatten
5 msk färskost
riven pepparrot
Beskrivning
1. Grön ärtsoppaHacka löken och vitlöken, fräs snabbt i olja.
2. Tillsätt ärtorna och rör om.
3. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i några minuter.
4. Mixa ärtorna och krydda med salt, peppar och citron.
5. Rosa pepparrotskrämRiv färsk pepparrot fint, blanda med crème fraiche och rödbetsspad.
6. FröknäckeSätt ugnen på 150 grader.
7. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
8. Häll över kokande vatten, rör om och bred ut över en plåt. Grädda i en timme.
9. Färskost med pepparrotRör osten och krydda med pepparrot, servera till fröknäcket.
2. Tillsätt ärtorna och rör om.
3. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i några minuter.
4. Mixa ärtorna och krydda med salt, peppar och citron.
5. Rosa pepparrotskrämRiv färsk pepparrot fint, blanda med crème fraiche och rödbetsspad.
6. FröknäckeSätt ugnen på 150 grader.
7. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
8. Häll över kokande vatten, rör om och bred ut över en plåt. Grädda i en timme.
9. Färskost med pepparrotRör osten och krydda med pepparrot, servera till fröknäcket.
Visningar: 530
Inlagt 2012-10-03 21:36:38