Receptbeskrivning
Äppelpaj
Ingredienser
för
10 st aprikos(er)
1 st ägg
2 msk vatten
0.5 dl fiberhusk
2 tsk socker
1 st ägg
2 msk vatten
0.5 dl fiberhusk
2 tsk socker
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 °C. Finhacka aprikoserna och lägg i en bunke. Knäck i ett ägg och blanda ner vatten, fiberhusk och kardemumma.
2. Låt svälla i någon minut. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Skala och skiva äpplena. Fördela äppelskivorna över och tryck ner dem lite i degen.
3. Blanda socker och kanel och strö över pajen tillsammans med mandelflarnen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått en fin färg. Servera med en klick vispad grädde.
Recept: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzon
Foto: Malte Danielsson
Ur boken GI Gourmet, Ica Bokförlag
2. Låt svälla i någon minut. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Skala och skiva äpplena. Fördela äppelskivorna över och tryck ner dem lite i degen.
3. Blanda socker och kanel och strö över pajen tillsammans med mandelflarnen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått en fin färg. Servera med en klick vispad grädde.
Recept: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzon
Foto: Malte Danielsson
Ur boken GI Gourmet, Ica Bokförlag
Visningar: 336
Inlagt 2012-10-04 13:38:09

