Receptbeskrivning

Minestrone med pesto

Ingredienser för
2 dl kokt risonipasta, (ca 3/4 dl okokt)
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 st stor morot
2 st stjälkar blekselleri
2 msk tomatpuré
1 st zucchini
2 st kvisttomater
1 haricot verts, (á 150 g)
1 burk kokta små vita bönor
2 msk färdig basilikapesto
olivolja
salt + nymald svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka pastan efter anvisningen på paketet.
2. Skala och hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Skala och riv moroten på grova sidan av rivjärnet. Skiva bleksellerin tunt.
3. Fräs grönsakerna mjuka i 2 msk olivolja. Tillsätt tomatpurè och låt fräsa med någon minut. Häll över fond, vatten och lagerblad. Låt koka 5 min.
4. Tärna zucchinin och tomaterna smÃ¥tt och skär haricot verts i bitar pÃ¥ ca 2 cm. Lägg i zucchini, tomat och haricot verts i morotsblandningen och koka ytterligare 5 min. Smaka av med 1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Skölj bönorna i en sil.  Lägg bönorna och pastan i soppan precis innan servering. LÃ¥t allt bli varmt och servera med pesto.

Visningar: 637
Inlagt 2011-12-23 09:45:25