Receptbeskrivning

Strömming med senapssås

Ingredienser för
600 g strömmingsfilé, färsk
1.25 tsk salt
2 krm vitpeppar
0.75 dl dill, finhackad
1 dl rågmjöl, grovt
4 msk smör, till stekning
1 msk smör
1 st schalottenlök, finhackad
0.5 msk senapsfrön, gula
2.5 dl matlagningsgrädde
1.5 msk dijonsenap
1 krm salt
0.5 dl dill, finhackad
kokt potatis eller potatismos, ärtskott


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Lägg ut strömmingarna med skinnsidan nedåt och strö på salt, peppar och finhackad dill. Lägg därefter ihop dem två och två med skinnet utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek dem i smör på medelgod värme cirka 2-3 minuter på varje sida.
2. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och senapsfrön ca 1 min. Tillsätt grädde och senap och låt koka ca 1 min. Smaka av med salt och finhackad dill.
3. Servera strömmingarna nystekta med varm sås och nykokt potatis eller potatismos.

Visningar: 350
Inlagt 2011-12-23 12:27:14