Receptbeskrivning

Marinerad skinka med legymer och ädelsås

Ingredienser för
kg benfri färsk skinka, nätad
marinad:
5 dl äppelcider
1 dl äppelcidervinäger
1 dl kinesisk soja
1 st gul lök i skivor
1 st lagerblad
5 vitpeppar
sås:
150 g ädelost
4 dl crème fraîche
1 dl mjölk
2 tsk ljus fransk senap
salt och peppar
tillbehör:
t. ex. blomkål, morötter, bönor och slangg


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda marinaden. Lägg skinkan i ett trångt kärl och häll över marinaden. Täck kärlet och ställ i kylen 1 dygn. Vänd köttet då och då under tiden.
2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det runt om och lägg i gryta. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på 3 dl av marinaden och låt köttet puttra under lock till 80°, cirka 1 1/2–2 timmar.
3. Ta upp köttet och låt det kallna. Blanda såsen med elvisp. Servera den uppskurna skinkan kall med nykokta grönsaker och ostsås.

Visningar: 327
Inlagt 2012-10-05 20:40:12