Receptbeskrivning
Marinerad skinka med legymer och ädelsås
Ingredienser
för
kg benfri färsk skinka, nätad
marinad:
5 dl äppelcider
1 dl äppelcidervinäger
1 dl kinesisk soja
1 st gul lök i skivor
1 st lagerblad
5 vitpeppar
sås:
150 g ädelost
4 dl crème fraîche
1 dl mjölk
2 tsk ljus fransk senap
salt och peppar
tillbehör:
t. ex. blomkål, morötter, bönor och slangg
marinad:
5 dl äppelcider
1 dl äppelcidervinäger
1 dl kinesisk soja
1 st gul lök i skivor
1 st lagerblad
5 vitpeppar
sås:
150 g ädelost
4 dl crème fraîche
1 dl mjölk
2 tsk ljus fransk senap
salt och peppar
tillbehör:
t. ex. blomkål, morötter, bönor och slangg
Beskrivning
1. Blanda marinaden. Lägg skinkan i ett trångt kärl och häll över marinaden. Täck kärlet och ställ i kylen 1 dygn. Vänd köttet då och då under tiden.
2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det runt om och lägg i gryta. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på 3 dl av marinaden och låt köttet puttra under lock till 80°, cirka 1 1/2–2 timmar.
3. Ta upp köttet och låt det kallna. Blanda såsen med elvisp. Servera den uppskurna skinkan kall med nykokta grönsaker och ostsås.
2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det runt om och lägg i gryta. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på 3 dl av marinaden och låt köttet puttra under lock till 80°, cirka 1 1/2–2 timmar.
3. Ta upp köttet och låt det kallna. Blanda såsen med elvisp. Servera den uppskurna skinkan kall med nykokta grönsaker och ostsås.
Visningar: 773
Inlagt 2012-10-05 18:40:12

