Receptbeskrivning

Fredagsbiff på bröd

Ingredienser för
1 st ciabattabröd
25 g salladsblad
25 g rucolasallad
250 g lövbiff
2 krm salt
2 krm svartpeppar
0.5 msk olivolja
1 st tomater
2 st små rödlökar eller schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
0.5 msk olivolja
0.5 dl persilja, finhackad
2 msk färsk basilika eller timjan, finhackad
0.5 dl balsamvinäger


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Dela brödet på längden och i halvor och rosta det lätt i torr stekpanna så det får lite färg. Lägg brödet på tallrikar.
2. Strimla sallad och fördela på bröden.
3. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem hastigt ca 1/2 min på varje sida. Lägg ovanpå salladen.
4. Skiva tomaterna och stek i samma stekpanna ca 1/2 min på varje sida. Lägg dem ovanpå köttet.
5. Strimla eller hacka lökarna och finhacka vitlöken. Stek i en stekpanna med olja ca 1 min utan att de tar färg. Blanda ner persilja och örter och häll på balsamvinäger. Låt hälften koka bort, det tar bara några sekunder. Häll över kött och tomater. Servera direkt.

Visningar: 287
Inlagt 2011-12-23 12:33:40