Receptbeskrivning
Filmjölkslimpa med torkad frukt och bär
Ingredienser
för
450 g fil (4.5 dl)
140 g mörk sirap (1 dl)
100 g torkade aprikoser och fikon
50 g torkade russin och tranbär
20 g torkade blåbär
lite gojibär
65 g grovt hackade hasselnötter och mandlar
70 g vetekross (1 dl)
70 g rågkross (1 dl)
35 g havregryn (1 dl)
137 g grovt rågmjöl (2.5 dl)
180 g vetemjöl (3 dl)
70 g krossade linfrön (1 dl)
75 g solrosfrön (1dl)
9 g salt (1.5 tsk)
7.5 g bakpulver (1.5 tsk)
7.5 g bikarbonat (1.5 tsk)
2 tsk brödkryddor
140 g mörk sirap (1 dl)
100 g torkade aprikoser och fikon
50 g torkade russin och tranbär
20 g torkade blåbär
lite gojibär
65 g grovt hackade hasselnötter och mandlar
70 g vetekross (1 dl)
70 g rågkross (1 dl)
35 g havregryn (1 dl)
137 g grovt rågmjöl (2.5 dl)
180 g vetemjöl (3 dl)
70 g krossade linfrön (1 dl)
75 g solrosfrön (1dl)
9 g salt (1.5 tsk)
7.5 g bakpulver (1.5 tsk)
7.5 g bikarbonat (1.5 tsk)
2 tsk brödkryddor
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda fil och sirap i en bunke. 3. Hacka frukten och nötterna grovt. 4. Blanda alla torra ingredienser med frukten, bären och nötterna. 5. Rör ner det torra i filblandningen. 6. Klä formen med bakplåtspapper som sticker upp. 7. Fyll formen med smeten och strö över havregrynen. 8. Grädda i 45-55 minuter!
Visningar: 202
Inlagt 2012-10-06 16:31:18

