Receptbeskrivning
Citron- och vitlökskyckling - allt i ett
Ingredienser
för
3 st citroner
50 g smör
3 msk honung, flytande
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 st rosmarin, färsk, en kvist eller 1 tsk torkad
1.5 tsk salt
2 krm peppar
1 st kyckling, färsk ca 1,2 kg, delad i 8 bitar
8 st potatisar, ca 750 g i klyftor
sallad
50 g smör
3 msk honung, flytande
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 st rosmarin, färsk, en kvist eller 1 tsk torkad
1.5 tsk salt
2 krm peppar
1 st kyckling, färsk ca 1,2 kg, delad i 8 bitar
8 st potatisar, ca 750 g i klyftor
sallad
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Pressa 2 av citronerna och häll saften i en liten kastrull. Tillsätt smör, honung, vitlök, de repade bladen av rosmarin, salt och peppar. Värm försiktigt tills smöret smält.
2. Lägg kycklingdelarna i ett lager i en långpanna. Fördela potatisklyftorna runtom. Häll citronsmöret över det hela, vänd runt potatisklyftorna i fettet. Tvätta den återstående citronen, dela den i 8 klyftor och fördela bland potatisen.
3. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar och köttet släpper lätt från benen. Servera med en fräsch grönsallad.
2. Lägg kycklingdelarna i ett lager i en långpanna. Fördela potatisklyftorna runtom. Häll citronsmöret över det hela, vänd runt potatisklyftorna i fettet. Tvätta den återstående citronen, dela den i 8 klyftor och fördela bland potatisen.
3. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar och köttet släpper lätt från benen. Servera med en fräsch grönsallad.
Visningar: 385
Inlagt 2011-12-23 11:37:32

