Receptbeskrivning
Wallenbergare med sockerärtor, skirat smör och rårörda lingon
Ingredienser
för
500 g kalvfärs
4 st äggula(or)
4 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
1 dl ströbröd
smör
300 g vinterpotatis skalad
1 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
1 muskot, färskriven
100 g sockerärtor
2 prt rårörda lingon
4 st äggula(or)
4 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
1 dl ströbröd
smör
300 g vinterpotatis skalad
1 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
1 muskot, färskriven
100 g sockerärtor
2 prt rårörda lingon
Beskrivning
1. Alla ingredienser till biffarna bör vara väl kylda. Lägg färsen i en matberedar (med kniven monterad). Lägg i äggulor och kryddor. Sätt på locket och mixa färsen en stund. Tillsätt grädden försiktigt, i en fin stråle medan mixern fortfarande går. Se till att all grädde blandas in, men var försiktig så att inte färsen får gå för länge i mixern. Risken är att temperaturen höjs och att färsen spricker, dvs delar sig.
2. Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna. Ströbrödet ska helst vara gjort på färskt inkråm av vitt matbröd.
3. Stek biffarna i smör på låg värme. Eventuellt kan de behövas efterstekas i ugn en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.
3. Servera med potatispuré, sockerärtor och rårörda lingon, samt ev en skvätt smör från stekpannan.
2. Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna. Ströbrödet ska helst vara gjort på färskt inkråm av vitt matbröd.
3. Stek biffarna i smör på låg värme. Eventuellt kan de behövas efterstekas i ugn en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.
3. Servera med potatispuré, sockerärtor och rårörda lingon, samt ev en skvätt smör från stekpannan.
Visningar: 526
Inlagt 2012-10-07 17:43:41

