Receptbeskrivning
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé(er)
salt och peppar
100 g fetaost mager
0.5 dl purjolök, strimlad
3 msk olivolja
1 st saften av citron
0.5 st vitlöksklyfta(or)
0.5 dl persilja kruspersilja
700 g potatis(ar)
200 g gröna oliver, urkärnade
olivolja extravergine
salt och peppar
100 g fetaost mager
0.5 dl purjolök, strimlad
3 msk olivolja
1 st saften av citron
0.5 st vitlöksklyfta(or)
0.5 dl persilja kruspersilja
700 g potatis(ar)
200 g gröna oliver, urkärnade
olivolja extravergine
Beskrivning
Fyllning
1. Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Fyll filén med blandningen genom att göra ett snitt längs med filén, rulla ihop och fäst med tandpetare.
Olivpotatis
2. Skala och tärna potatisen. Hacka de gröna oliverna. Stek potatisen gyllenbrun i lite matolja ca 10 minuter, salta och peppra. Blanda i de hackade oliverna och se svarta oliverna.
Kycklingfilé
3. Bryn kycklingfilén i lite matolja i en stekpanna. Efterstek dem i ugnen (200 grader) i ca 15 minuter. Servera med persiljeröran och den olivstekta potatisen.
Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler
Receptet ingår i festmenyn:
Italien - Fest med kyckling
Förrätt:
Chevrébollar med knaprigt bacon och balsamicosirap
Huvudrätt:
Fetaostfyllda kycklingfiléer med olivpotatis
Efterrätt:
Mjölkchokladpannacotta med apelsinglacerade russin
Mölstads vintips till Fetaostfyllda kycklingfiléer:
Smakar bäst med ett lättare italienskt rödvin som Dolcetto eller Barbera från Piemonte.
1. Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Fyll filén med blandningen genom att göra ett snitt längs med filén, rulla ihop och fäst med tandpetare.
Olivpotatis
2. Skala och tärna potatisen. Hacka de gröna oliverna. Stek potatisen gyllenbrun i lite matolja ca 10 minuter, salta och peppra. Blanda i de hackade oliverna och se svarta oliverna.
Kycklingfilé
3. Bryn kycklingfilén i lite matolja i en stekpanna. Efterstek dem i ugnen (200 grader) i ca 15 minuter. Servera med persiljeröran och den olivstekta potatisen.
Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler
Receptet ingår i festmenyn:
Italien - Fest med kyckling
Förrätt:
Chevrébollar med knaprigt bacon och balsamicosirap
Huvudrätt:
Fetaostfyllda kycklingfiléer med olivpotatis
Efterrätt:
Mjölkchokladpannacotta med apelsinglacerade russin
Mölstads vintips till Fetaostfyllda kycklingfiléer:
Smakar bäst med ett lättare italienskt rödvin som Dolcetto eller Barbera från Piemonte.
Visningar: 548
Inlagt 2012-10-09 13:56:42

