Receptbeskrivning

Leilas godaste revbensspjäll

Ingredienser för
5 kg revbensspjäll, hela, tjocka
1 st vitlök
2 st gul lök
2 st morötter
salt
1 dl ketchup
1 dl soja, japansk
1 dl råsocker
2 msk sesamolja
0.5 dl honung, flytande
1 ingefära, färsk (stor som en tumme)
2 vitlök


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte spjällen något.
2. Koka spjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de nästan börjar falla av benen och blivit möra.
3. Tag upp dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.
4. GlaseringSätt ugnen på 200 grader.
5. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.
6. Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
7. Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
8. Pensla 1 gång till efter cirka 15 minuter. Servera dem gärna direkt, då är de som saftigast.

Visningar: 5278
Inlagt 2012-10-09 16:09:35