Receptbeskrivning

Cheeseburgare

Ingredienser för
750 g nötfärs
0.5 st rödlök, finhackad
1 vitlök, krossad
4 cheddarost
4 st salladsblad
1 st stor tomat, skivad
4 st hamburgerbröd, rostade
1 st rödlök


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg köttfärs, lök, vitlök, samt salt och peppar i en skål och blanda väl.
2. Dela upp köttblandningen i fyra lika stora portioner och forma burgare med händerna, cirka 1,5 centimeter tjocka.
3. Pensla burgarna med olja och stek på hög värme i 4 minuter på en sida, vänd och lägg en skiva ost på och stek sedan i ytterligare 4 minuter, tills burgaren är genomstekt och osten har smält.
4. Servera med grönsaker och bröd och gärna med pommes frites, ketchup, senap och majonnäs. Allt efter smak.

Visningar: 386
Inlagt 2011-12-23 13:32:06