Receptbeskrivning

Picklade rotfrukter

Ingredienser för
6 st morötter, gärna i olika färger (ca 600 g)
3 st palsternackor, (ca 350 g)
200 g rotselleri
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit, (12 %)
2 st lagerblad
8 st vitpepparkorn
3 msk olivolja
0.5 dl bladpersilja, strimlad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp dem och låt rinna av på en handduk.
2. Blanda vatten, socker, ättika, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Häll lagen över rotfrukterna. Ställ i kylen 2 dagar.
3. Sila av lagen. Blanda rotfrukterna med olivolja och persilja

Visningar: 867
Inlagt 2012-10-09 14:33:49