Receptbeskrivning

Fruktig kavring

Ingredienser för
1 l filmjölk
125 g vetekross
125 g rågkross
1 dl russin eller annan torkad frukt
1 dl linfrö
0.5 dl solrosfrön
1 msk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
0.25 dl vetekli
1.25 l vetemjöl
havregryn, att toppa med


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 150 grader. Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och rör om ordentligt.
2. Smörj två 1,5-liters brödform och häll i brödsmeten.
3. Toppa eventuellt varje form med havregryn.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 75 minuter.
5. Brödet är färdigt när det släpper i kanterna.
6. Knacka ut brödet ur formen och låt svalna under bakduk.

Visningar: 191
Inlagt 2012-10-10 09:03:25