Receptbeskrivning

Höstig spenatsoppa

Ingredienser för
20 st frusna spenatbitar
4 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 st cilipeppar (ta efter behov)
1 tsk dragon krydda (ej nödvändigt)
1 tsk fryst persilja (ej nödvändigt)
2 l vatten (efter smak)
3 st grönsaksbuljongtärningar
5 msk soyagrädde (nyttigare men lika god som vanlig)
1 dl mandlar (del 2)
6 knippe blomkål (del 2)
1 msk soya (del 2)


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med att finhacka gul löken, skala vitlöksklyftorna och mal/smula sönder chilipepparen.
2. Bryn sedan lök, pressat vitlök, chilipeppar, dragon och persilja.
3. Lägg i den frysta spenaten, vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt koka 5 min. Häll sedan ner sojagrädden och låt koka ytterligare nån minut. Smaka av.

Under tiden soppan kokar upp:
1. Hacka mandeln.
2. Woka mandeln tillsammans med blomkål i olja och soya (inga kryddor, det tar fokus från själva soppan).
3. Häll härligheterna i en stor skål som alla kan ta från.

Färdigt att servera!

Fakta:
-Detox vänlig
-Bra förkylningskur
-Hälsoval

Bra att veta:
Denna rätt är kryddig och väldigt nyttig! Tänk noga över om ni är känsliga mot stark mat, då råder jag er som är känsliga att använda mindre chilipeppar!
Soppan är perfekt under höstens kyliga dagar, fungerar som bra bihålsrensning mot förkylning och för er som vill ha ett riktigt gott och hälsosamt mål! Hoppas det smakar!

Kryddnivå 1-5:
4

Visningar: 445
Inlagt 2012-10-10 13:12:06