Receptbeskrivning
Oskars Morotskaka
Ingredienser
för
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl rivna morötter
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
50 g smör mjukt
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk citron(er) ca
3 dl strösocker
3 dl rivna morötter
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
50 g smör mjukt
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk citron(er) ca
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.
2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.
Recept: Oskar Brobacke
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.
Recept: Oskar Brobacke
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 742
Inlagt 2012-10-10 14:49:52

