Receptbeskrivning

Knapriga frökex med parmesan

Ingredienser för
1 dl linfrö
1 dl vatten
1 dl svarta sesamfrön
flingsalt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Det blir cirka 20 kex (beroende på hur stora du gör dem)

1. Lägg linfrön i vatten och låt svälla i några timmar. Fröna bildar då en gelé som klibbar ihop kexsmeten.

2. Sätt ugnen på 130 grader. Blanda linfrön med svarta sesamfrön, äggvita och färskriven parmesan.

3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut matskedsstora klickar på bakplåtspappret till riktigt tunna rundlar. Ugnsbaka i 15 minuter och känn sedan på kexen - är de mjuka behöver de någon minut till.

4. Låt svalna och servera med ostar.

Recept: Linnea Svensson
Foto: Emma Mattsson

Visningar: 128
Inlagt 2012-10-10 18:52:46