Receptbeskrivning
Smal piccata med kall tomatsås
Mikael Palm via Recept.nu
Ingredienser
för
400 g magert bogfläsk i tunna skivor
3 msk ströbröd
1 st ägg
salt och vitpeppar
100 g stark riven ost
2 msk olja till stekning
2 dl chilisås
1 st gul lök
1 st äpple
kokt ris
lite hackad persilja
3 msk ströbröd
1 st ägg
salt och vitpeppar
100 g stark riven ost
2 msk olja till stekning
2 dl chilisås
1 st gul lök
1 st äpple
kokt ris
lite hackad persilja
Beskrivning
1. Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, riven ost, salt och peppar. Vänd köttskivorna först i vispat ägg och därefter i ost-ströbröd-blandningen. Värm oljan i en stekpanna och stek de panerade köttskivorna guldbruna på båda sidor.
2. Tomatsås: Skala och hacka löken och riv äpplet grovt på rivjärn. Blanda chilisåsen med hackad lök och rivet äpple.
3. Lägg upp det kokta riset på tallrikarna. Lägg piccataskivorna bredvid, toppa med tomatsåsen och strö persilja över.
2. Tomatsås: Skala och hacka löken och riv äpplet grovt på rivjärn. Blanda chilisåsen med hackad lök och rivet äpple.
3. Lägg upp det kokta riset på tallrikarna. Lägg piccataskivorna bredvid, toppa med tomatsåsen och strö persilja över.
Visningar: 829
Inlagt 2011-12-23 13:13:31

