Receptbeskrivning

Re della foresta

Ingredienser för
600 g älgfilé
1 tsk salt
svartpeppar
smör
4-8 små kokta rödbetor
2 msk socker
3 dl rödvin
1.5 dl kalvfond
1 st vaniljstång
3 msk rödvinsvinäger
12 st gröna färska sparrisar
ekologiskt smör
salt
400 g palsternacka
1 st schalottenlök
1 dl färska smörstekta kantareller
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk tryffelolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. ÄlgfiléSätt ugnen på 150 grader. 2. Putsa köttet och gnid in i salt och peppar. 3. Bryn runt om i ca 25g smör, stick in en stektermometer och stek i ugnen till 56 grader i innertemperatur. 4. Låt vila minst 10 min innan du skivar köttet för servering. 5. RödbetorFräs rödbetorna med sockret tills det smält och börjar få färg. 6. Tillsätt rödvin, kalvfond, Skär en skåra i vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och stång i kastrullen och koka upp. 7. Lyft upp rödbetor och vaniljstång och koka ihop såsen. Smaka av med vinäger. 8. PalsternackscrèmeSkala och skär palsternackorna i bitar, skala löken. 9. Koka dem mjuka, sila och ånga av. 10. Tillsätt knappt de frästa kantarellerna och grädden och koka sakta 2–3 min. 11. Mixa en slät puré och smaksätt den med salt, peppar och tryffelolja. 12. SparrisSmörstek sparris i ekologiskt smör och smaksätt med salt. 13. Skär köttet i stora skivor på snedden. 14. Lägg upp det på varma tallrikar med palsternackscrème. 15. Garnera med rödbetor, smörstekt sparris och ringlad sås. 16. Toppa med färsk timjan.

Visningar: 509
Inlagt 2012-10-13 08:09:34