Receptbeskrivning
Ingredienser
för
300 g myntablad
50 g sodavatten
50 g smör
1 msk vatten
2 msk vetemjöl
3 msk vispgrädde
1 msk vatten (alt. vischy vatten)
4 st fläskfilé(er)
1 st matfett
1 msk crème fraiche
2 dl touch of taste kantarellfond
0.5 dl körsbärstomater
1 st timjan
50 g sodavatten
50 g smör
1 msk vatten
2 msk vetemjöl
3 msk vispgrädde
1 msk vatten (alt. vischy vatten)
4 st fläskfilé(er)
1 st matfett
1 msk crème fraiche
2 dl touch of taste kantarellfond
0.5 dl körsbärstomater
1 st timjan
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken. Blanda sedan kalvfärs, parmaskinka, parmesan, vitlök, gul lök och ströbröd till en smet.
2. Krydda med basilika, salt och peppar. Tillsätt slutligen lite grädde. Forma färsen till köttbullar och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör.
3. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna grovt och fräs dem tillsammans med löken i smör.
4. Tillsätt vatten och olivolja samt det rivna skalet och saften av citronen. Låt koka i 10 minuter.
5. Krydda såsen och mixa den sedan slät med en mixerstav. Slå såsen i stekpannan och låt den puttra några minuter tillsammans med köttbullarna.
6. Strö över den finhackade basilikan.
7. Riv färsk parmesan över alltihopa och servera med nykokt pasta.
2. Krydda med basilika, salt och peppar. Tillsätt slutligen lite grädde. Forma färsen till köttbullar och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör.
3. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna grovt och fräs dem tillsammans med löken i smör.
4. Tillsätt vatten och olivolja samt det rivna skalet och saften av citronen. Låt koka i 10 minuter.
5. Krydda såsen och mixa den sedan slät med en mixerstav. Slå såsen i stekpannan och låt den puttra några minuter tillsammans med köttbullarna.
6. Strö över den finhackade basilikan.
7. Riv färsk parmesan över alltihopa och servera med nykokt pasta.
Visningar: 734
Inlagt 2011-03-24 09:51:02

