Receptbeskrivning
Fisksoppa
Ingredienser
för
4 st laxfileér 100-125g/st
150 ml fiskfond
1 burk kokosmjölk
1 st morot
1 st purjolök
1 msk koriander (hackad färsk)
1 msk dill (torkad)
salt
1 tsk grön curry-pasta
1 l vatten
saffran
150 ml fiskfond
1 burk kokosmjölk
1 st morot
1 st purjolök
1 msk koriander (hackad färsk)
1 msk dill (torkad)
salt
1 tsk grön curry-pasta
1 l vatten
saffran
Beskrivning
Skala och skiva morot och purjolök, och hacka koriandern.
Skär fisken i tärningar efter eget tycke.
Koka upp kokosmjölk och 1/2 l vatten.
Häll i fiskfond, currypasta, morot och purjo.
Låt koka upp. Späd med mera vatten och provsmaka så att den har en lämplig sälta.
Om inte, häll i salt och mer fiskfond efter smak.
Lägg i fisk, koriander, dill och saffran (ca 0,25g)
Koka upp igen och sjud tills fisken är färdig (5-10 min)
Skär fisken i tärningar efter eget tycke.
Koka upp kokosmjölk och 1/2 l vatten.
Häll i fiskfond, currypasta, morot och purjo.
Låt koka upp. Späd med mera vatten och provsmaka så att den har en lämplig sälta.
Om inte, häll i salt och mer fiskfond efter smak.
Lägg i fisk, koriander, dill och saffran (ca 0,25g)
Koka upp igen och sjud tills fisken är färdig (5-10 min)
Visningar: 301
Inlagt 2012-10-13 17:00:08

