Receptbeskrivning

Vegosallad med avokado och linser

Ingredienser för
4 dl puylinser
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 rödlök
några strån gräslök
salt och malen svartpeppar
2 avokador
1 paprika
2 fänkålsstånd
1 ask alfalfagroddar
2 kokta majskolvar
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 dl russin
1 dl rostade cashewnötter
till servering:
olivolja
balsamvinäger
gourmetsalt och malen svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka linserna enligt anvisning på paketet. Skala och hacka rödlöken och skär gräslöken smått. Blanda linserna varma med olja och vinäger. Blanda ner rödlök och gräslök och krydda rejält med salt och peppar.
2. Skär paprika, fänkål och avokado i strimlor. Dela majsen i lagom stora munsbitar. Fördela alltsammans på fyra tallrikar eller ett stort fat. Strö på nötter och russin.
3. Servera salladen med olja och vinäger att droppa över grönsakerna samt salt och peppar.Tips: Salladen blir ännu matigare med en klick keso, en bit tofu eller ett nystan av blötlagda alger.

Visningar: 304
Inlagt 2012-10-14 00:07:44