Receptbeskrivning

Stickans festspätta

Ingredienser för
600 g spättafilé (eller annan plattfisk)
400 g bredbar kräft- eller räkost
2 dl vispgrädde
250 g lättcreméfraiche
salt
peppar
2 dillknippor
1 knippe färsk sparris
kräftstjärtar
potatis
grönsaker till sallad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen.



2. Värm sparrisen i lättsaltat vatten.

3. Smörj en eldfast form.
4. Vispa grädden och blanda i kräftost.

5. Använd hälften av blandningen.



6. Bred blandningen på filéerna.
7. Salta försiktigt och peppra.
8. Lägg på dill.

9. Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen.


10. Om du så önskar tillsätt lättcrèmefraiche i blandningen – lämpligast om
du föredrar att inte rulla filéerna.
11. Häll blandningen över fisken.

12. Klipp över dill.

13. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen.

14. Strö över kräftstjärtar före serveringen.
15. Pressa den kokta potatisen.

Visningar: 839
Inlagt 2011-12-25 08:24:35