Receptbeskrivning

Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

Ingredienser för
0.5 lök
250 g rotselleri
1 portvin
1 dl rödvin
3 dl vatten
1 kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
salt och peppar
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl mjölk
0.5 tsk salt
100 g jordärtskockor
ostronskivling
2 schalottenlökar
smör
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1 rosmarin
600 kalvfilé
salt och peppar
smör


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 150°C.
Portvinssky: Skala och hacka löken. Skala och tärna rotsellerin. Koka upp grönsakerna tillsammans med portvin och rödvin. Späd med vatten och kalvfond. Låt sjuda i 15 minuter.
Sila såsen och red med maizena. Smaka av med salt och peppar.
Plättar: Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk och salt. Skala och finriv jordärtskockorna och blanda med smeten. Stek plättarna i lite smör, beräkna 4 plättar per person. Håll plättarna varma.
Fräs: Rensa svampen. Skala och hacka schalottenlöken. Stek svamp och lök i lite smör. Smaka av med salt och peppar.
Renfilé: Pressa vitlöken och blanda med örterna. Rulla köttet i örterna. Salta och peppra. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Stek färdigt i ugnen till ca 60°C innertemperatur.
Skär upp köttet och servera med portvinssky och plättar varvade med svamp och lök.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölk och smör med Solhavre och mjölkfritt margarin.

Visningar: 562
Inlagt 2011-12-25 10:06:09