Receptbeskrivning

Räkor i het sås

Ingredienser för
1 st stor purjolök
1 st stor röd paprika
3 dl grädde
500 g rensade räkor (ca 1 kg räkor med skal)
3 msk chilisås
0.5 dl konjak
smör
1 krm paprikapulver
0.5 krm svartpeppar
cayennepeppar
tabasco
salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Strimla purjolöken och paprikan och fräs de mjuka i matfett.
2. Tillsätt grädden och chilisås och låt det småkoka några minuter. Ställ sedan åt sidan.
3. Fräs räkorna i paprikapulver i annan panna, smaka av med peppar och cayennepeppar.
4. Blanda de två rörorna och smaka av med salt, tabasco och eventuellt lite konjak.
5. Låt allt bli hett och serveras direkt med ris, tunna gurkstavar och citronklyftor.

Visningar: 925
Inlagt 2012-10-14 11:31:28