Receptbeskrivning

Fisherman tacos på grillad lax

Ingredienser för
500 g laxsida med skinn
salt
svartpeppar
5 st lagerblad
0.5 dl neutral olja, t.ex. majsolja
1 st lime, skal och saft (gärna ekologisk)
1 dl koriander, hackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1.5 tsk malen spiskummin
3 krm cayennepeppar
250 g fryst och tinad mango
1.5 st tomat
st chili, urkärnad
0.5 dl koriander, hackad
1.5 msk limesaft
1 st lime, skalet


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Smula eller mortla lagerbladen till marinaden fint. Blanda dem med resten av ingredienserna i en liten bunke.
2. Lägg laxen i en liten form, massera in marinaden på laxens ovansida. Täck över med plastfolie och låt vila i kylskåp i högst 20 minuter.
3. Gör mangosalsan under tiden. Lägg den tärnade mangon i en skål.
4. Kärna ur tomaterna med en sked och strimla resten fint.
5. Strimla även chilin.
6. Rör ner alltsammans i skålen tillsammans med koriander samt limesaft och skal.
7. Krydda med salt och svartpeppar.
8. Krydda laxen med salt och svartpeppar och grilla den med skinnsidan neråt över het glöd i 7–9 minuter, eller tills köttet är genomlagat och flikar sig när du petar i det med en gaffel.
9. Servera laxen i tacoskal med mangosalsa, skivad rödlök och koriander samt limeklyftor vid sidan av.

Visningar: 344
Inlagt 2012-10-14 13:37:28