Receptbeskrivning

Souvas med pepparrotscheesecake

Ingredienser för
400 renkött
sallad sallad
svartpeppar
0.5 knäckebröd
0.5 bröd
2 smör
1 dl grädde
2 pepparrot
250 g philadelphiaost
0.5 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
0.5 msk honung
2 ägg
0.5 msk citronjuice
1 msk vetemjöl
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
0.5 honung
1 senap


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 100°C.
2. Mixa brödet och smöret, tryck ut i en pajform,
ca 21 cm i diameter.
3. Koka upp grädden och lägg i den rivna pepparroten.
Låt stå i 10 minuter.
4. Blanda pepparrotsgrädden med övriga ingredienser
till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen i 45 minuter.
Låt den svalna.
5. Blanda gräddfil och crème fraiche. Bre ut
blandningen över pajen. Grädda pajen i ytterligare
5-10 minuter i ugnen.
6. Blanda dressingen. Salta och peppra.
7. Skär tunna skivor av halvfryst souvas och
lägg på tallrik. Servera med tunna bitar kall
cheesecake, blandad sallad och senapsdressingen.

FÖR ALLA? Innehåller mjölk och ägg. Gör glutenfri:
använd glutenfritt knäcke och mjukt bröd. Uteslut
mjölet i fyllningen.

Visningar: 502
Inlagt 2011-12-25 10:08:13