Receptbeskrivning

Äppelkaka

Ingredienser för
sockerkaka
100 g smör
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 st ägg
4 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk
fyllning
3 st äpplen
2 msk socker
0.5 msk kanel


  60 min
 Svårighet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Låt smöret bli rumsvarmt. Smöra o bröa en rund ugnsform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Rör smör o socker.
3. Tillsätt bakpulver och ägg o rör till en jämn smet.
4. Tillsätt vetemjöl o mjölk. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Rör inte längre än att allt blir blandat.
5. Häll smeten i den smorda o bröade formen. Bred försiktigt ut smeten då att denne jämnt fördelad.
6. Skala äpplena o skär i mindre bitar. Blanda socker o kanel i en djup tallrik o lägg i äppelbitarna o rör runt tills äppelbitarna sugit upp så mycket som möjligt.
7. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om set blir socker o kanel över, strö det på kakan.
8. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Servera med vaniljsås el grädde.

Visningar: 246
Inlagt 2012-10-14 14:51:09