Receptbeskrivning

Parmesanmousse med bresaola

Ingredienser för
3 gelatinblad
1 mjölk
1 vispgrädde
4 äggulor
125 parmesanost
salt
vitpeppar
150 g bresaola
balsamvinäger
vitpeppar
rotselleri


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken. Vispa under tiden grädden och ställ den kallt.
Vispa upp äggulorna och häll i en kastrull. Vispa sedan droppvis i den varma mjölken i äggulorna, sjud på svag värme till fluffigt skum. Lägg i de blötlagda gelatinbladen och rör tills de smält ordentligt.
Vänd ner parmesanosten, vänta tills krämen är sval och vänd till sist ner den vispade grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll upp krämen i små koppar eller skålar och ställ kallt i minst två timmar.
Stjälp upp moussen vid servering och garnera med en droppe balsamvinäger. Krydda med grovmald vitpeppar och servera med tunna skivor bresaola och sallad.

För alla
Innehåller inte gluten. Mjök och ägg ingår.

Visningar: 825
Inlagt 2011-12-25 09:21:31