Receptbeskrivning
Ingredienser
för
3 kg potatis, strimlad
2 st stora gula lökar, skivade
1 st stor ask ansjovisfiléer
3 dl visp- eller mellangrädde
ströbröd
margarin
svartpeppar
2 st stora gula lökar, skivade
1 st stor ask ansjovisfiléer
3 dl visp- eller mellangrädde
ströbröd
margarin
svartpeppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fräs löken mjuk i margarin i en stekpanna.
3. Varva potatis, lök och ansjovis i lättsmord ugnsform med potatis överst. Strö lite peppar mellan lagren.
4. Slå på ansjovisspadet och sen grädde så det knappt når upp till potatisen.
5. Strö på lite ströbröd, hyvla margarin över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk, ca 45 min.
2. Fräs löken mjuk i margarin i en stekpanna.
3. Varva potatis, lök och ansjovis i lättsmord ugnsform med potatis överst. Strö lite peppar mellan lagren.
4. Slå på ansjovisspadet och sen grädde så det knappt når upp till potatisen.
5. Strö på lite ströbröd, hyvla margarin över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk, ca 45 min.
Visningar: 684
Inlagt 2011-12-25 10:41:07