Receptbeskrivning
Tandorilax med gurksallad, ris och broccoli
Ingredienser
för
600 g laxfilé
400 g yoghurt
4 ingefära
3 st vitlöksklyfta(or)
1 st gurka
1 mynta
1 st broccolibukett
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 msk chilipulver
1 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
4 prt ris
400 g yoghurt
4 ingefära
3 st vitlöksklyfta(or)
1 st gurka
1 mynta
1 st broccolibukett
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 msk chilipulver
1 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
4 prt ris
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda 2 tsk garam masala, 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, 1 msk chilipulver och 1 ½ tsk salt med 200 gram yoghurt i en stor bunke. Skala och finhacka 4 cm ingefära och 3 st vitlöksklyftor. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt 2 msk olja, 1 msk tomatpuré och saften från ½ citron.
Blanda runt ordentligt.
2. Skär laxen i ca 5 cm kuber och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
3. Koka 4 port ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
4. Skala 1 gurka och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med 200 gram yoghurt. Hacka 1 kruka mynta och blanda i.
Smaka av med salt och peppar.
5. Skölj och skär 1 boccolihuvud i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning.
6. Servera tandorilaxen tillsammans med gurksallad, ris och broccoli.
Näringsvärde:
684 KCAL
33 g fett
39 g protein
56 g kolhydrater
Recept och foto: Mari Bergman
Blanda 2 tsk garam masala, 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, 1 msk chilipulver och 1 ½ tsk salt med 200 gram yoghurt i en stor bunke. Skala och finhacka 4 cm ingefära och 3 st vitlöksklyftor. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt 2 msk olja, 1 msk tomatpuré och saften från ½ citron.
Blanda runt ordentligt.
2. Skär laxen i ca 5 cm kuber och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
3. Koka 4 port ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
4. Skala 1 gurka och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med 200 gram yoghurt. Hacka 1 kruka mynta och blanda i.
Smaka av med salt och peppar.
5. Skölj och skär 1 boccolihuvud i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning.
6. Servera tandorilaxen tillsammans med gurksallad, ris och broccoli.
Näringsvärde:
684 KCAL
33 g fett
39 g protein
56 g kolhydrater
Recept och foto: Mari Bergman
Visningar: 518
Inlagt 2012-10-14 17:24:08

