Receptbeskrivning
Snabb laxburgare med mango och wasabimajonnäs
Ingredienser
för
500 g laxfilé skinn- och benfri
3 st salladslök(ar)
1 tsk rosépeppar
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar nymalen
2 msk maizena redning ljus
smör till stekning
flingsalt
vitpeppar nymalen
2 st äggula(or)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk wasabipasta
1.5 dl olivolja med citronsmak
1 krm salt
4 bröd, rostat bondbröd
1 salladskott sköljda
0.5 st mango(s) i klyftor
0.5 koriander
4 msk ingefära inlagd
4 lime
3 st salladslök(ar)
1 tsk rosépeppar
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar nymalen
2 msk maizena redning ljus
smör till stekning
flingsalt
vitpeppar nymalen
2 st äggula(or)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk wasabipasta
1.5 dl olivolja med citronsmak
1 krm salt
4 bröd, rostat bondbröd
1 salladskott sköljda
0.5 st mango(s) i klyftor
0.5 koriander
4 msk ingefära inlagd
4 lime
Beskrivning
Om man har riktigt bråttom kan man använda färdig majonnäs som smaksätts med wasabi.
1. Börja med wasabimajonnäsen. Lägg äggulorna i en skål och blanda med vinäger och wasabi. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle medan du mixar, gärna med stavmixer till en tjock majonnäs. Kraftig handvispning går också bra. Smaka av med salt.
2. Skölj laxfilén och skär den i bitar och lägg i mat-beredare. Strimla salladslöken och lägg i den tillsammans med rosépeppar, salt och peppar. Kör snabbt till en grov massa. Rör i Maizenaredningen.
3. Dela smeten i fyra delar och rulla dem till bollar som du plattar ut till burgare. Hetta upp smöret och stek dem gyllene på medelvärme, cirka 2–3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
4. Arrangera bröden med salladsskott, lägg burgarna ovanpå och toppa med mangoklyftor, wasabimajonnäs och koriander. Servera inlagd ingefära och limeklyftor till.
Recept: Liselotte Forslin, SvD
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Börja med wasabimajonnäsen. Lägg äggulorna i en skål och blanda med vinäger och wasabi. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle medan du mixar, gärna med stavmixer till en tjock majonnäs. Kraftig handvispning går också bra. Smaka av med salt.
2. Skölj laxfilén och skär den i bitar och lägg i mat-beredare. Strimla salladslöken och lägg i den tillsammans med rosépeppar, salt och peppar. Kör snabbt till en grov massa. Rör i Maizenaredningen.
3. Dela smeten i fyra delar och rulla dem till bollar som du plattar ut till burgare. Hetta upp smöret och stek dem gyllene på medelvärme, cirka 2–3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
4. Arrangera bröden med salladsskott, lägg burgarna ovanpå och toppa med mangoklyftor, wasabimajonnäs och koriander. Servera inlagd ingefära och limeklyftor till.
Recept: Liselotte Forslin, SvD
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 1107
Inlagt 2012-10-14 17:42:17

