Receptbeskrivning

Morot- och purjolökssoppa med ingefära

Ingredienser för
4 st morot stora
1 st purjolök(ar)
1.2 l grönsaksbuljong
1 laga lätt, mager matlagningsgrädde
2 msk ingefära, riven
salt och peppar
8 st fullkornsbröd
lättmargarin


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skölj och rensa purjolöken. Skiva den, men spar en liten bit för att strimla till garnering. Skala och skiva morötterna. Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på buljongen. Koka dem mjuka, det tar 15-20 minuter Tillsätt laga lätt och kör soppan slät i mixer, matberedare eller använd stavmixer. Rör i färskriven ingefära och koka upp, smaka av med salt och peppar. Servera 2 skivor bröd med lättmargarin per person.

Familjetips!Ta lite mindre riven ingefära så blir soppan mildare. Man kan också blanda i lite mer grädde eller byta ut en del av vattnet mot mjölk.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 238
Kolhydrater: 31 g
Protein: 8,5 g
Fett: 8,5 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 54 E%
Protein: 15 E%
Fett: 32 E%

Visningar: 688
Inlagt 2012-10-14 17:43:55