Receptbeskrivning
			
			
			
			Morot- och purjolökssoppa med ingefära
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							4 st morot stora
1 st purjolök(ar)
1.2 l grönsaksbuljong
1 laga lätt, mager matlagningsgrädde
2 msk ingefära, riven
salt och peppar
8 st fullkornsbröd
lättmargarin
						
					1 st purjolök(ar)
1.2 l grönsaksbuljong
1 laga lätt, mager matlagningsgrädde
2 msk ingefära, riven
salt och peppar
8 st fullkornsbröd
lättmargarin
Beskrivning
					
						Skölj och rensa purjolöken. Skiva den, men spar en liten bit för att strimla till garnering. Skala och skiva morötterna.  Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på buljongen. Koka dem mjuka, det tar 15-20 minuter  Tillsätt laga lätt och kör soppan slät i mixer, matberedare eller använd stavmixer. Rör i färskriven ingefära och koka upp, smaka av med salt och peppar. Servera 2 skivor bröd med lättmargarin per person.
Familjetips!Ta lite mindre riven ingefära så blir soppan mildare. Man kan också blanda i lite mer grädde eller byta ut en del av vattnet mot mjölk.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 238
Kolhydrater: 31 g
Protein: 8,5 g
Fett: 8,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 54 E%
Protein: 15 E%
Fett: 32 E%
					
										Familjetips!Ta lite mindre riven ingefära så blir soppan mildare. Man kan också blanda i lite mer grädde eller byta ut en del av vattnet mot mjölk.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 238
Kolhydrater: 31 g
Protein: 8,5 g
Fett: 8,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 54 E%
Protein: 15 E%
Fett: 32 E%
Visningar: 916
Inlagt 2012-10-14 17:43:55
				
					
			





  45 min.jpg)