Receptbeskrivning
Kryddkokta blåmusslor
Ingredienser
för
2 kg blåmusslor
2 st schalottenlök(ar) skivade
3 st vitlöksklyfta(or) skivade
4 msk olivolja
1 st kanelstång/stänger
sri lanka-kanel (annars 2 vanliga kanelstänger)
1 krm gurkmeja
2.5 dl vatten
salt
saft av lime från 2 st lime
2 msk persilja
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk fänkålsfrö
5 st nejlikor, hela
1 tsk senapsfrö, gula
1 tsk svartpepparkorn hela korn
2 st schalottenlök(ar) skivade
3 st vitlöksklyfta(or) skivade
4 msk olivolja
1 st kanelstång/stänger
sri lanka-kanel (annars 2 vanliga kanelstänger)
1 krm gurkmeja
2.5 dl vatten
salt
saft av lime från 2 st lime
2 msk persilja
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk fänkålsfrö
5 st nejlikor, hela
1 tsk senapsfrö, gula
1 tsk svartpepparkorn hela korn
Beskrivning
8 portioner
1. Rengör musslorna. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på dem.
2. Häll ingredienserna till kryddblandningen i en mortel och stöt dem.
3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt sedan kanelen, de mortlade kryddorna och gurkmejan och låt det fräsa med.
4. Häll på blåmusslorna och rör om. Värmen skall vara ganska hög. Häll på vatten och lite salt, lägg på lock och koka upp. Skaka på kastrullen eller rör om då och då tills musslorna är färdiga och har öppnat sig, det tar bara ett par minuter. Släng musslor som inte har öppnat sig.
5. Pressa över limen och häll upp musslorna i en stor skål. Strö över persiljan.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Rengör musslorna. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på dem.
2. Häll ingredienserna till kryddblandningen i en mortel och stöt dem.
3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt sedan kanelen, de mortlade kryddorna och gurkmejan och låt det fräsa med.
4. Häll på blåmusslorna och rör om. Värmen skall vara ganska hög. Häll på vatten och lite salt, lägg på lock och koka upp. Skaka på kastrullen eller rör om då och då tills musslorna är färdiga och har öppnat sig, det tar bara ett par minuter. Släng musslor som inte har öppnat sig.
5. Pressa över limen och häll upp musslorna i en stor skål. Strö över persiljan.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 635
Inlagt 2012-10-14 18:50:12

