Receptbeskrivning

Kanelkryddad fruktsallad med dinkel

Ingredienser för
2 dl dinkelkorn
1.5 dl vatten
1.5 dl hallon
1 st äpple(n)
1 st banan(er)
1 st päron
1 st apelsin(er)
0.5 dl mandel hackad
1 msk fruktsocker
kanel


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj dinkelkornen ordentligt. Låt dem ligga i blöt över natten och koka sedan på svag värme i ca 30 minuter eller tills kornen känns lagom mjuka. (Du kan också koka utan blötläggning i 40 minuter.)

2. Häll upp i en skål och strö över socker och kanel. Pressa saften ur apelsinen och häll saften över dinkel och blanda runt. Skär resten av frukten i bitar och blanda ner.

Näringsvärde per portion:
Energi: 207 kcal
Kolhydrater: 37 g
Protein: 6 g
Fett: 4 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 72 E%
Protein: 11 E%
Fett: 17 E%

Visningar: 324
Inlagt 2012-10-14 18:50:55