Receptbeskrivning

Citronbakad lax med currygrönsaker

Ingredienser för
1 l grönsaksbuljong av tärning
1 msk curry
500 g färsk broccoli
300 g fänkål
200 g färska champinjoner
600 g laxfilé, skinn- och benfri
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
0.5 st citron
grekisk eller turkisk yoghurt 10 %


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj och ansa grönsakerna. Dela broccolin i buketter, skär fänkålen i bitar och halvera champinjonerna om de är stora.
2. Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på folieklädd plåt med lite olja. Salta, peppra och pressa över lite citronsaft.
3. Sätt ugnen på 250° grill. Koka upp buljongen med curryn. Koka fänkålen 7–8 minuter, broccolin och champinjonerna 3–4 minuter. Baka laxen högt upp i ugnen 4–5 minuter, passa så den får lagom mycket färg.
4. Lägg upp grönsakerna i djupa tallrikar och fördela laxskivorna över. Toppa med en klick yoghurt, som ger en fin syrlig kontrast.

Visningar: 506
Inlagt 2012-10-14 19:42:58