Receptbeskrivning
Omelett på 2 vis
Ingredienser
för
3 st ägg
3 msk vatten
salt
0.5 dl broccoli i små buketter
0.5 dl tunt skivade champinjoner
1 st vitlöksklyfta tunt skivad
1 msk rostade skalade mandlar i mindre bitar
3 msk riven västerbottensost
olja till stekning
2 st tunna skivor gravad eller rimmad lax
1 st kokt potatis i skivor
0.25 st gul lök i skivor
2 msk finhackad dill
3 msk västerbottensost
1 msk plockade dillkvistar
smör till stekning
3 msk vatten
salt
0.5 dl broccoli i små buketter
0.5 dl tunt skivade champinjoner
1 st vitlöksklyfta tunt skivad
1 msk rostade skalade mandlar i mindre bitar
3 msk riven västerbottensost
olja till stekning
2 st tunna skivor gravad eller rimmad lax
1 st kokt potatis i skivor
0.25 st gul lök i skivor
2 msk finhackad dill
3 msk västerbottensost
1 msk plockade dillkvistar
smör till stekning
Beskrivning
1. OmelettBlanda samman ägg, vatten och salt med gaffel. Var försiktig med saltet.
2. Broccoli, svamp, vitlök och mandelFräs vitlök i olja i 5 sekunder, tillsätt grönsaker och fräs hastigt i 1 minut.
3. Tillsätt omelettsmet och skaka pannan kraftig under försiktig omrörning.
4. När omeletten börjar ”stanna”, tillsätt riven ost och mandel
5. Servera genast.
6. Lax, potatis, lök och dillStek lök och potatis gyllene i smör.
7. Blanda äggstanningen med dill och slå den över potatis och lök.
8. Stek omeletten på svag värme tills den börjar stanna, tillsätt laxskivor och ost och toppa med lite plockade dillkvistar.
2. Broccoli, svamp, vitlök och mandelFräs vitlök i olja i 5 sekunder, tillsätt grönsaker och fräs hastigt i 1 minut.
3. Tillsätt omelettsmet och skaka pannan kraftig under försiktig omrörning.
4. När omeletten börjar ”stanna”, tillsätt riven ost och mandel
5. Servera genast.
6. Lax, potatis, lök och dillStek lök och potatis gyllene i smör.
7. Blanda äggstanningen med dill och slå den över potatis och lök.
8. Stek omeletten på svag värme tills den börjar stanna, tillsätt laxskivor och ost och toppa med lite plockade dillkvistar.
Visningar: 295
Inlagt 2012-10-14 19:44:07

