Receptbeskrivning

Omelett på 2 vis

Ingredienser för
3 st ägg
3 msk vatten
salt
0.5 dl broccoli i små buketter
0.5 dl tunt skivade champinjoner
1 st vitlöksklyfta tunt skivad
1 msk rostade skalade mandlar i mindre bitar
3 msk riven västerbottensost
olja till stekning
2 st tunna skivor gravad eller rimmad lax
1 st kokt potatis i skivor
0.25 st gul lök i skivor
2 msk finhackad dill
3 msk västerbottensost
1 msk plockade dillkvistar
smör till stekning


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. OmelettBlanda samman ägg, vatten och salt med gaffel. Var försiktig med saltet.
2. Broccoli, svamp, vitlök och mandelFräs vitlök i olja i 5 sekunder, tillsätt grönsaker och fräs hastigt i 1 minut.
3. Tillsätt omelettsmet och skaka pannan kraftig under försiktig omrörning.
4. När omeletten börjar ”stanna”, tillsätt riven ost och mandel
5. Servera genast.
6. Lax, potatis, lök och dillStek lök och potatis gyllene i smör.
7. Blanda äggstanningen med dill och slå den över potatis och lök.
8. Stek omeletten på svag värme tills den börjar stanna, tillsätt laxskivor och ost och toppa med lite plockade dillkvistar.

Visningar: 295
Inlagt 2012-10-14 19:44:07