Receptbeskrivning

Ängamat

Ingredienser för
0.5 st blomkålshuvud
1 st färsk broccoli
3 st morötter
1 färska sockerärtor
10 purjolök
3 st färsklökar, skurna på snedden i 3 cm lång
1 msk lantbuljong
vatten
sojagrädde
1 dl persilja, finhackad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Dela blomkål och broccoli i små fina buketter.
2. Slanta morötter och purjolök, dela sockerärtor och färsklök.
3. Lägg ned samtliga ingredienser förutom sockerärtorna i en gryta och häll över vatten tills det täcker.
4. Låt koka ca 10 minuter till grönsakerna mjuknat.
5. Tillsätt sockerärtorna och 2 dl sojagrädde.
6. Låt puttra ytterligare någon minut.
7. Vänd ned persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera i djupa skålar.

Visningar: 293
Inlagt 2012-10-14 21:45:50