Receptbeskrivning
Earl grey cupcakes
Ingredienser
för
4 st earl grey tepåsar
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2.25 dl socker
2 st stora ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
skal från 1 citron
saft från 0.5 citron
250 g cream cheese, rumsvarm
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 st citron, skalet
ev. gul pastafärg/karamellfärg
minimaränger eller strössel
hemmagjorda vimplar av tandpetare och sidenba
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2.25 dl socker
2 st stora ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
skal från 1 citron
saft från 0.5 citron
250 g cream cheese, rumsvarm
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 st citron, skalet
ev. gul pastafärg/karamellfärg
minimaränger eller strössel
hemmagjorda vimplar av tandpetare och sidenba
Beskrivning
1. CupcakesVärm ugnen till 175 grader. Sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Mortla téet från tepåsarna till ett fint pulver.
3. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt tepulvret och värm tills mjölken når kokpunkten. Låt svalna.
4. Vispa smör och socker ljust och fluffigt.
5. Tillsätt äggen och vispa tills smeten ljus och fluffig.
6. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och vispa sedan ned det i smeten.
7. Tillsätt skal och saft från citronen och vispa ytterligare till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla.
8. Grädda 20-22 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
9. FrostingVispa cream cheese och smör krämigt.
10. Vispa sedan i florsockret, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg.
11. Om du tycker att frostingen känns lös, ställ in skålen en stund i kylen!
12. Fyll en spritspåse med en stor rund tyll med frosting. Spritsa ut klickar ovanpå varje cupcake. Dekorera med minimaränger och små hemmagjorda vimplar.
2. Mortla téet från tepåsarna till ett fint pulver.
3. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt tepulvret och värm tills mjölken når kokpunkten. Låt svalna.
4. Vispa smör och socker ljust och fluffigt.
5. Tillsätt äggen och vispa tills smeten ljus och fluffig.
6. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och vispa sedan ned det i smeten.
7. Tillsätt skal och saft från citronen och vispa ytterligare till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla.
8. Grädda 20-22 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
9. FrostingVispa cream cheese och smör krämigt.
10. Vispa sedan i florsockret, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg.
11. Om du tycker att frostingen känns lös, ställ in skålen en stund i kylen!
12. Fyll en spritspåse med en stor rund tyll med frosting. Spritsa ut klickar ovanpå varje cupcake. Dekorera med minimaränger och små hemmagjorda vimplar.
Visningar: 264
Inlagt 2012-10-15 17:23:46

