Receptbeskrivning

Havrepraliner

Ingredienser för
2.5 dl havregryn
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk farinsocker
2 msk strösocker
1 msk lättmargarin
3 msk kaffe eventuellt lite mer
100 g mörk choklad (70 %)


  3 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda havregryn och kakao i en bunke. Tillsätt vanilj, farin och strösocker. Lägg i margarinet och häll i kaffet och arbeta ihop allt till en jämn massa. Rulla små bollar av massan och ställ in de i kylen en stund. Bryt chokladen i bitar och smält den. Doppa bollarna i den smälta chokladen, lägg de på en plåt eller ett fat och låt stelna i ungefär 2 timmar. Lägg sedan bollarna i en låda eller liknande och ställ in i kylen i minst 30 minuter. Servera pralinerna kalla!Tips: För lite variation kan man använda choklad med smak, ex. hallon, nötter.

Visningar: 418
Inlagt 2012-10-15 19:04:44