Receptbeskrivning
Carbonara - klassisk pastarätt
Ingredienser
för
300 g spaghetti
175 g sidfläsk i små bitar, rökt
150 g lökar i klyftor, små färska
250 g brytbönor, ansade och i bitar
0.5 tsk salt
50 g parmesan, färsk riven
rå äggula, svartpeppar
sallad
175 g sidfläsk i små bitar, rökt
150 g lökar i klyftor, små färska
250 g brytbönor, ansade och i bitar
0.5 tsk salt
50 g parmesan, färsk riven
rå äggula, svartpeppar
sallad
Beskrivning
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Den sista minuten av koket läggs bönorna i och får koka med ca 1 min. Häll av i ett durkslag.
2. Stek sidfläskbitarna i en stekpanna ca 5 min. Blanda i lökarna och stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner i den kokta pastan med bönorna. Blanda ner salt och parmesan. Servera med rå äggula, mycket svartpeppar och extra parmesan.
2. Stek sidfläskbitarna i en stekpanna ca 5 min. Blanda i lökarna och stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner i den kokta pastan med bönorna. Blanda ner salt och parmesan. Servera med rå äggula, mycket svartpeppar och extra parmesan.
Visningar: 288
Inlagt 2011-12-27 12:43:53

