Receptbeskrivning

Per Morbergs pasta vongole

Ingredienser för
1 kg vongolemusslor (hjärtmusslor)
2 st schalottenlökar
2 dl vin, vitt
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
4 st tomater
3 st vitlöksklyftor
1 röd chili, färsk
0.5 dl persilja
50 g smör, rumstempererat
3 msk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken. 2. Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt dom sautera en stund. 3. Häll sedan i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt. 4. Tomatsås:Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar. 5. Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Sautera en stund utan att ta färg. 6. Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka en stund. 7. Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare tilllagom konsistens. 8. Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp. 9. Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.

Visningar: 738
Inlagt 2012-10-20 17:40:48