Receptbeskrivning
Panerad fisk
Annica F via Elin Lidén
Ingredienser
för
4 st fiskfilér eller fryst fisk
1.5 tsk salt
1 st ägg
1 dl ströbröd
0.5 dl mjöl
0.5 st citron
2 dl gräddfil
1 kruka gräslök
1.5 tsk salt
1 st ägg
1 dl ströbröd
0.5 dl mjöl
0.5 st citron
2 dl gräddfil
1 kruka gräslök
Beskrivning
Skölj/tina fisken och skär upp den i bitar om den är fryst. Salta fisken, vänd bitarna i mjölet, i det uppvispade ägget och slutligen i ströbrödet.
Lägg fisken i stekpannan med matfett och stek på svag värme tills ytan blivit brun och genomstekt. Smaksätt med citron vid servering. Passar bra med kokt potatis!
En god sås kan göras med gräddfil och hackad gräslök.
Lägg fisken i stekpannan med matfett och stek på svag värme tills ytan blivit brun och genomstekt. Smaksätt med citron vid servering. Passar bra med kokt potatis!
En god sås kan göras med gräddfil och hackad gräslök.
Visningar: 466
Inlagt 2012-11-10 14:08:50