Receptbeskrivning

Parmalindad kycklingfilé

Ingredienser för
kyckling
1 st knorr fond du chef kyckling
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk timjan
4 msk rapsolja
4 st kycklingfiléer
4 lufttorkad skinka
svamprisotto
1 l vatten
2 st knorr fond du chef kyckling
2.5 dl risottoris t.ex. aborioris
2 st schalottenlök(ar) finhackade
2 msk flytande margarin
200 g svamp t.ex. kantareller
50 g parmesanost riven


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Kycklingen: Sätt ugnen på 175 °C. Blanda KNORR FOND “DU CHEF” med vitlök, timjan och rapsolja. Mixa med stavmixer till en marinad. Pensla på kycklingfiléerna som därefter rullas in i den lufttorkade
skinkanoch läggs på en plåt. Ställ in mitt i ugnen ca 15 minuter.

2. Svamprisotton: Börja med att koka upp vattnet och lös upp KNORR FOND “DU CHEF” i detta. Ställ
kastrullen bredvid plattan med en slev så du kan ösa i riset. Mät upp riset och fräs lök och ris i 2 msk Milda flytande margarin utan att det får färg. Nu börjar du ösa lite buljong i taget i riset under omrörning, så att buljongen kokar in. Tillsätt hela tiden mer buljong allteftersom buljongen kokar in i riset. Det tar ca 20 minuter tills riset är lagom kokt och du har en bra konsistens på din risotto. Fräs svampen i en stekpanna med 2 msk Milda flytande margarin. Ta av riset från plattan och rör ner den stekta svampen samt den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Risotton är nu färdig att servera tillsammans med en fräsch sallad och kycklingen.

Smaker till risotton: Sparrisrisotto – tillsätt 200 g grön sparris i mindre bitar som redan har blancherats. Saffransrisotto – tillsätt 1 påse saffran med riset och löken i början av receptet. Skaldjursrisotto – tillsätt 200–300 g skaldjur, t.ex. räkor och kräftstjärtar, precis i slutet tillsammans med den rivna parmesanosten.

Visningar: 408
Inlagt 2011-12-27 18:48:05