Receptbeskrivning

Leilas sticky pecan cupcakes

Ingredienser för
75 g smör
3 msk honung
0.75 dl farinsocker
3 dl pekannötter
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
0.5 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 krm malen nejlika
1 salt
smält smör till pensling


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Pekanfyllningen: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen.
3. Halvera pekannötterna på längden.
4. Cupcakesen: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigtpösigt.
5. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
6. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigtner det i smeten.
7. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lättmed smält smör.
8. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.
9. Fördela cupcakessmeten i formarna.
10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
11. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.

Visningar: 119
Inlagt 2012-10-20 10:10:16