Receptbeskrivning

Kryddmarinerad kalkon

Ingredienser för
700 g kalkonbröst
4 msk hickoryolja
1 tsk timjan
1 msk grovt salt
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk krossad svartpeppar
1 tsk krossad krydpeppar
1 tsk kajennpeppar
1 tsk oregano
1 tsk malen spiskummin
1 lagerblad, fint strimlat
300 g tagliatelle
2 dl smaksatt crème fraiche
1 dl rostade jordnötter


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Rosta chilipulver, paprikapulver, svartpeppar, kryddpeppar, kajenn, oregano, spiskummin, timjan och lagerblad i en torr stekpanna utan att bränna dem.
2. Lägg kalkonbröstet i en marinad av hickoryolja, grovt salt och pressade vitlöksklyftor. Låt det ligga i en stekpåse i kylskåpet i 6 timmar och vänd då och då. Ta ut kalkonbröstet och rulla det i de rostade kryddorna. Lägg tillbaka det i stekpåsen och låt det ligga ytterligare 12 timmar.
3. Stek kalkonbröstet i påsen i 150° ugn i ca 40 minuter. Låt svalna i påsen. Skär tunna skivor av kalkonköttet och servera med nykokt pasta, blandad med smaksatt crème fraiche. Strö över de rostade jordnötterna.

Visningar: 503
Inlagt 2012-10-20 11:58:14