Receptbeskrivning
Färgglada chips
Ingredienser
för
2 st morötter
2 st rödbetor
2 st palsternacka
3 msk olivolja
flingsalt
2 st rödbetor
2 st palsternacka
3 msk olivolja
flingsalt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Skala och skär rotfrukterna i 1 mm tunna skivod på snedden, lättast går det med en mandolin.
3. Blanda varje sort med 1 msk olja. Sprid ut skivorna på bakpappersklädda plåtar, lägg en sort per plåt och se till att skivorna inte ligger omlott.
4. Torka en plåt i taget i ugnen 20-40 minuter. Är skivorna olika tjocka, plocka bort dem som fått lite färg och fortsätt att torka resten. Passa noga så de inte bränns. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Blanda chipsen med lite flingsalt och lägg upp i en skål.
2. Skala och skär rotfrukterna i 1 mm tunna skivod på snedden, lättast går det med en mandolin.
3. Blanda varje sort med 1 msk olja. Sprid ut skivorna på bakpappersklädda plåtar, lägg en sort per plåt och se till att skivorna inte ligger omlott.
4. Torka en plåt i taget i ugnen 20-40 minuter. Är skivorna olika tjocka, plocka bort dem som fått lite färg och fortsätt att torka resten. Passa noga så de inte bränns. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Blanda chipsen med lite flingsalt och lägg upp i en skål.
Visningar: 176
Inlagt 2012-10-20 15:25:45

