Receptbeskrivning

Krämig svamppasta

Ingredienser för
400 g svamp
pasta
1 st purjolök
3 dl vitt vin
3 dl sojagrädde
1 msk färsk timjan
250 g färsk spenat
olja
salt
peppar


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
400 g svamp (tex kantareller, karljohanssvamp och champinjoner)
400 g pasta (tex strozzapreti)
1 purjolök
3 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk finhackad
färsk timjan
250 g färsk bladspenat
2 dl finriven
parmesan
smör
salt, flingsalt
nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
l.Ansa och skiva svampen. Fräs den i 2 msk smör i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med 1/2 tsk salt och lägg åt sidan.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3.Ansa och sxrirnla purjolöken. Fräs den i olja i stekpannan någon minut.
4. Tillsätt vinet och Iåt koka ned tills cirka hälften återstår. Tillsätt grädde och timjan. Låt småkoka 3-5 minuter.
5.Lägg spenaten pa såsen ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka i någon minut.
6. Häll av pastan men spara ca 2 dl av pasta
vattnet.
7. Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp i pastakastrullen. Rör ihop över varm
spisplatta så att allt blir varmt ca 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.

Visningar: 733
Inlagt 2012-10-20 12:49:53